Blog

A retusálásról

Izgalmas téma a portréképek retusálása, és bármilyen irányzatok jönnek, mennek, egy biztos: létezik az a mód, hogy a portréalanyok arca olyan, mintha porcelánból lenne. Értek a Photoshop-hoz, én is meg tudnám csinálni, de eszem ágában sincs. Számomra ugyanis attól lesz jó egy portréfotó, ha természetes.

Amiken módosítani szoktam, azok az olyan jellegű bőrhibák, amik jövő héten már nem lennének ott, de a fotózás napján pont ott voltak. A bőrtextúrához csak picit nyúlok, a színeken, az árnyékos és fényes területek arányán szoktam alakítani.

Egy portréfotózás legtöbbször nem a magazinoknak gyárt képet, ezért fontos, hogy felismerhető legyen a portréalany. Nézetem szerint nem tehetem meg, hogy tökéletesnek tűnő arcbőrt varázsoljak annak kárára, hogy felismerhetetlen lesz még a képen szereplő számára is, hogy kit lát.

Rengeteg fotós oldalt követek napi szinten, ahol mindig figyelem, milyen irányzatok ütik fel a fejüket. Sajnos, vagy nem sajnos nagyon népszerűek azok a képek, amiknél az arcbőr teljesen elmosódik. Ettől pedig steril, mű lesz, és nem utolsó sorban felismerhetetlen.

Én tudatosan meghoztam azt a döntést, hogy távol maradok ezektől a trendektől, és képviselem továbbra is a természetességet. Fogom retusálni a Te képeidet is, viszont biztosan te maradsz látható a képen, és nem pedig egy manga figura. A szeplők, a ráncok, a mosolytól kialakuló gödröcskék tesznek azzá, aki vagy, és a képekről mindig sugárzik, hogy magadat adod-e.

Fontos, hogy tudd, nem vagyok plasztikai sebész, nem fogom utómunka során átszabni az arcod, legyél büszke arra, amilyen vagy, akár a tökéletlenségekkel együtt is. Mert, ha elfogadod magad, akkor tetszeni fognak a képek, ha pedig elégedetlen vagy magaddal, akkor biztosan fogsz találni olyat, ami nem tetszik.

300 – Instagram JÁTÉK fotózásért

Ígértem, hogy a 300. Instagram posztom után indul egy játék. Hát jelentem, eljött ez a pillanat, egy picit meg is haladtam, a napokban töltöttem fel ugyanis a 303. posztot.

Ha eddig nem követtél Instagramon, ITT megteheted. Mit kell tenned a játékban való részvételhez?

Válaszd ki a feltöltött Instagram képeim közül, melyik a kedvenced, és küldd át nekem bármilyen formában: e-mailben, facebookon, vagy Instagramon – itt nem írom le, melyiket hol éred el, a honlapomon biztosan megtalálod.

A képet beküldők között sorsolok, és amennyiben Te vagy a szerencsés, akkor a nyereményed 1 órás budapesti kültéri vagy stúdiófotózás, általad választott stílusban (legyen az pl. portré, beauty, glamour, lifestyle, stb.).

FONTOS:

Csak akkor játssz, ha a budapesti (vagy környéki) helyszín számodra nem akadály, és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével hozzájárulsz a képek általam történő publikálásához (social media felületeimen és a honlapomon). A Facebook vagy Instagram ezen játékban semmilyen módon nem vesz részt, az adatkezelési tájékoztató ITT olvasható.

Nevezni május 31-ig tudsz, sorsolás június első napján lesz!

Motivációs térkép

Lehetőségem volt kitölteni egy motivációs tesztet, ami megvizsgálja, mely területek erősek az életemben. A teszt után elkészült egy több oldalas elemzés, amiből kiderült, mi az igazi hajtóerőm.

Nem állítom, hogy teljesen meglepődtem, mégis kiemelkedően magasak lettek azok a pillérek, amelyek gyakorlatilag a mindennapjaimat átszövik. Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor a motivációm szempontjából most teljes mértékben ott vagyok, ahol lenni szeretnék. Sőt, az elemzés szerint a motivációs szintem 100%, ami szinte hihetetlen ilyen teszteknél.

Nézzük csak közelebbről, mi volt a két kiugróan magas pillér:

 • The Creator: ami annyit jelent (az elemzés mondja, nem én magamról), hogy a megújulást keresem a kreatív energiám segítségével. Hát mit is mondhatnék, az egész vállalkozói létem erre épül, nagyon örülök, hogy ez visszaigazolást nyert ilyen módon is.
 • The Spirit: a szabadságot, függetlenséget keresem, ahol magam hozhatok döntéseket. Érzed ugye a párhuzamot, a multi-létem, és a szabadúszó létem között.

Ami pedig a legkevesebb értéket kapta, az az irányítói szerep, aki a hatalmat, a mások feletti irányítást keresi. Hát ennyit arról, hogy vezető szerettem volna lenni.

Nagyon izgalmas a motivációs térkép, és büszkén konstatálom, hogy a helyemen vagyok. Magam számára – és bízom benne, az ügyfeleim számára is – jó az, amit csinálok, és motivált vagyok.

És félre ne értsd, ez nem azt jelenti, hogy vállalkozni könnyű. Nekem sem könnyű. Áldozatokkal, lemondásokkal, éjszakázásokkal jár, mégis rengeteg élménnyel, tapasztalattal, egyéni felelősséggel, és maximális motivációval. Nekem ezt jelenti az eventomi márka. Mert ez az én történetem.

It’s a wrap – Őrültség a köbön

Az biztos, hogy vállalkozói létem legintenzívebb 3 hetén vagyok túl, de megkockáztatom, hogy a valaha volt legizgalmasabb ilyen kaliberű munkám ‘i’ betűjére került most pont.

Néhány napja már írtam a Mental Health Summit-ról, ahol a mai napon Gilányi Attilával befejeztük a több, mint 50 interjú felvételét, és az utolsó videómentések is épp most futnak a háttérben, amik hajnalra kiexportálják az utolsó pixeleket is, megpihenve a napi 16-18 órás igénybevétel után.

Szinte biztos vagyok abban, ha mindezt munkavállalóként kell “elviselnem”, akkor minimum 5 kirohanásom, felmondási hullámom, kiakadásom lett volna, vállalkozóként viszont a saját döntésemből, és – mint közben világossá vált – a saját határaimat túllépve, óriási flow élményként éltem meg az egészet.

Egy kicsit a számokról:

 • 1,8 TB méretű nyersanyag született
 • a nyersanyagok teljes ideje több, mint 4,500 perc
 • 100-szor töltöttem az akkumulátorokat, és 100-szor a mikrofonokat
 • az elfogyasztott kávék mennyisége a stúdióban megszámlálhatatlan
 • a kész videók teljes megtekintési ideje 2 nap
 • az alvással töltött idő egy nagyon alacsony számhoz konvergál
 • a 3 hét alatt bevitt kalória mennyiségén még egy extrém módon fogyókúrázó is megrökönyödne
 • a gondolatébresztő mondatok száma több, mint 382
 • a projekt lehetetlenségi mutatója 10-ből 10-es

Nem tudtok, hogy lehetetlen, ezért megcsináltuk. Csukódik le a szemem, miközben ezeket a sorokat gépelem, mégis le kellett mindezt írnom. Pár hete írtam arról, hogy az elmúlt 1 évben az én lelki állóképességem is elfáradt. Hát most extrém módon visszatöltekeztem, és annyi gondolat, ötlet fogalmazódott meg bennem, hogy most lesz munícióm bőven.

Ajánlom neked is, hogy bátran regisztrált az INGYENES lehetőségre, mert pszichológusok, coachok, sportolók, előadók, saját történetükkel inspiráló emberek osztják meg gondolataikat, amik egytől egyig hozzájárulnak ahhoz, hogy javítsunk a lelki egyensúlyunkon. Olyan széles a paletta, hogy biztosan mindenki megtalálja a spiritualitás és az akadémia skáláján a saját preferenciáját.

Óriási tapasztalat volt, és sokat tanultam azért, hogy legközelebb még izgalmasabb legyen a vizuális élmény. Jelentem a sony kamerák, a rode mikrofonok kiválóan bírták a stressztesztet, és kötelességtudóan teljesítették rájuk rótt feladatukat.

Megyek, aludnom kell 2 napot egyben!