Blog

Mi lesz most?

Semmi. Megyünk tovább. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a hír hallatán nem zuhantam be elsőre, amikor megtudtam, hogy a lassan 3 éve dédelgetett vállalkozásom abban a formájában, ahogy eddig működött hamarosan megszűnni kényszerül. Normális emberi reakció az ellenállás, a felháborodás, a kétségbeesés. Nem mentegetni akarom magam, nem is vagyok Buddha, így a tudatosságomban is vannak vakfoltok.

Tudtam persze legbelül, hogy elmúlik az érzés, és racionálisan át tudom gondolni, hogyan tovább. Habár jelen pillanatban még nem tudom pontosan, milyen vállalkozói formában folytatom az utam, viszont az biztos, hogy azért választottam ezt a szabad létformát, mert így tudom a legjobban megélni a kreativitásomat. Nem, nem a kiskapuk keresését jelenti ez, továbbra is, mint ahogy eddig, legális keretek között üzemeltetek mindent.

Sok dolog fog változni, ezek viszont már régóta érlelődtek bennem, talán a jelen helyzet csak gyorsított ezen. A világegyetem is növekszik, mindennek az a természete, hogy növekedjen. Minden drágul, a világgazdaság eleve izgalmas időszak kapujában van, több fronton tűnik instabilnak minden. Mégis vállalkozóként az a feladatom, hogy ügyfeleim számára egy olyan stabil környezetet alakítsak ki, ami a bizalomra, együttműködésre, közös növekedésre épül. Amit kínálok, az a kreativitás, a tudásom legjava azon a fronton, ahol szolgáltatást nyújtok, és az a proaktivitás, ami a nulladik naptól jellemzi a vállalkozásomat.

Fogok-e árat emelni? Igen. Növekednek a vállalkozói terheim, ez egy természetes lépés. Igen, ezzel én is pörgetem majd az inflációt, viszont folyamatosan képzem magam (tanfolyamok, kurzusok, videók, könyvek által), fejlődök, és azért az árért még többet fogok tudni adni.

Nem adom fel, nem esek kétségbe, még keményebben dolgozom, és azon leszek, hogy a kreatív, alkotó emberek táborában én is hozzájáruljak ahhoz, hogy ez az instabilnak tűnő világ egy élhetőbb hely legyen.

Továbbra is az tehát a feladatom, hogy segítsek elmesélni a te történeted. Folytatom, mert nem ez a vállalkozói létem legnagyobb változása, biztosan lesznek még nagyobbak. Alkalmazkodom, és építkezem tovább. Én ezt az utat választom.

A művészet és technológia határán

Vállalkozásom létrejöttének első pillanatától úgy gondolom, hogy a feladatom az, hogy a technológia és a művészet találkozási pontjában történetet meséljek el. Néhány hete elkészült egy olyan videóm, amiben úgy gondolom, hogy ezt a legjobban sikerült megvalósítanom. Beleadhattam technikai tudásom legjavát, és művészeti szempontból is kibontakozhattam.

Életem eddigi legizgalmasabb videós projektje volt, ahol nem csak a helyszín volt izgalmas, hanem az a csapatmunka is, ami létrejött a perzselő napsütésben. Általában egyedül dolgozom, itt viszont mindenkinek volt egy saját feladata, ami remélem, hogy a végeredményen is látható. Imádtam minden percét, és amikor elkészült a végső videó, számtalanszor megnéztem, mert el kellett ismernem magamnak, hogy az eddigi munkáimhoz képest kiemelkedőt alkottam.

Nagyon sokat tanultam belőle, és várom a következő – akár hasonló – projekteket. A videót itt tudod megtekinteni:

Ha te is szeretnél bemutatkozó, promo vagy bármilyen videót a vállalkozásodhoz, keress bizalommal a tomi@eventomi.net címen.

Ezt el kell ismernem magamnak

Közeleg a hónap, amikor már 3 éve mondhatom magam vállalkozónak. Izgalmas út volt ez eddig, tele örömmel, fejlődéssel, nem tagadom, kihívással is, viszont minden percét élvezem azóta is. A tapasztalatokról könyvet is lehetne írni – vigyázz, mert lehet, hogy meg is teszem. Ami biztos, hogy totálisan nem abba az irányba mentek a dolgok, amit 3 éve elképzeltem. És ez teljesen jól van így, mert sokkal jobb minden, olyan dolgok történtek, amiket akkor el sem tudtam volna képzelni.

Szóval igaz az a mondás, hogy akkor tudunk csak átmenni a hídon, ha a folyóhoz értünk. Sok folyón mentem át, és az is igaz, hogy a multi-lét hídját fel is égettem magam mögött. És nem bántam meg, mert egy szabad alkotó lehetek, aki alkot. A saját, és persze az ügyfelei örömére. Persze, nem minden alkotással váltom meg a világot, én is pénzből élek, van ami inkább rutinfeladat, viszont sok – és egyre több – az olyan, ahol aztán igazán szárnyalhatok.

Az alkotói lét alapja az állandó elégedetlenség. A törekvés a szebbre, jobbra. Persze fontos azt érezni, hogy adott pillanatban a legjobb tudásunk szerint cselekszünk. Szóval ez a vágy hajt minket előre, hogy legközelebb még jobb legyen. Mégis fontos, hogy most megálljak egy picit, és egy friss munkám kapcsán elismerjem magamnak, hogy ebbe beletettem a tudásom legjavát. Azt érzem, hogy olyan energiák szabadulhattak fel, olyan tudás szintetizálódott, ami régóta érlelődött bennem. Látom a hibáit, haladok, fejlődök tovább, viszont elismerem magamnak, hogy ezzel a minőséggel, iránnyal elégedett vagyok.

Még sajnos nem oszthatom meg a teljes videót, mert az utolsó simítások zajlanak, egy trailert viszont igen. Hangulatában hasonló lesz a hosszabb videó is, viszont bízom benne, hogy sok izgalmat rejt majd. Természetesen, amint megosztható, megteszem majd.

Addig is, itt egy rövid betekintő a munkába, amire talán a legbüszkébb lehetek:

Ha érdekel, hogy miről is szól pontosan a videó, látogass el a www.nikolett.com oldalra.

Az esküvői videó

Nagyon rég volt blog bejegyzés, idén nem gyártom olyan lendülettel a saját tartalmakat, ami tudatos döntés volt. 2021 őrült év volt, az idei a minőségi munkákról szól, és nem a darabszámról.

A legpörgősebb évben például közel 30 esküvőn videóztam. Ez sem fizikailag, sem lelkileg, sem pedig kreativitást tekintve nem tett jót. Nagyon sokat tanultam belőle, mégis úgy határoztam, hogy idén kevesebb esküvőn videózom, viszont azokon teljesen kipihenten, a kreativitásom teljes megélésével tudok jelen lenni. Ennek eredőjeként tényleg kevés esküvőm lesz idén, viszont növekedett a csomag tartalma.

Miért is írom ezt a posztot akkor? Mert 2-3 hely még van, ami akár a Ti esküvőtök is lehet. Többször hangsúlyoztam már, hogy túlmozgásoktól, csillogó-villogó effektektől mentes, letisztult, érzelmekre koncentráló videókat készítek, ez áll hozzám közel, ebben tudok kiteljesedni. Sok szereplő van a piacon, lesz, aki a másik irányt képviseli. Ha neked viszont tetszik ez a stílus, akkor nézz szét a videóim között:

ESKÜVŐI VIDEÓIM

Philip White-tól is tanultam, aki a világ egyik legelismertebb angol esküvői videósa, hatott rám a stílusa, bár bevallom, azelőtt is bennem voltak ugyanazok a gondolatok, inkább megerősítést kaptam általa.

Szóval 2022 a kevesebb számú, minőségi, mintsem mennyiségi munkáról szól. Ezáltal picit én is nyugodtabb vagyok, nagyobb tere van a kreativitásomnak, és kevésbé korlátozom be a saját, értékes időmet.

Ha szétnéztél, és tetszenek a munkáim, akkor keress bátran, kérj ajánlatot ITT.