Blog

Hogyan legyél professzionális (szerintem)

Ma azt hangsúlyozza az internet világa, hogy mindenki tud tartalomgyártó lenni. Ennek egyenes következménye az lett, hogy rengeteg a trash tartalom, és sajnos a minőség hiányával fordított arányos ezek nézettsége. A jelenség létezik, és nem tudunk ellene mit tenni. Én viszont hiszek abban, hogy minőségi tartalmakkal lehet betölteni azt az űrt, ami emiatt keletkezett.

Lehet, hogy egy átlagos néző nem fogja észrevenni, hogy mit jelent a megfelelő hang, megfelelő kép, megfelelő világítás hármasa mondjuk egy videós tartalomnál, viszont céged, énmárkád számára biztosan szükség lesz egy olyan nívóra, amit egyetlen mobiltelefon segítségével nem, vagy nagyon nehezen lehet csak elérni.

A minőségi tartalomgyártás is egy szakma, sok gyakorlást igényel, és én magam is évek óta képzem magam, és nap, mint nap folytatom. A lenti videó elkészülhetett volna egyetlen telefonnal, ehelyett az alábbi eszközöket használtam: 5 lámpa, 4 állvány, 2 kamera, 1 wireless mikrofon, 2 akkumulátor, 2 memóriakártya, 1 hangkártya, 1 hangfal, 1 számítógép, 1 csapó, 2 munkaóra, több év tanulás, és végtelen lelkesedés. Ezek árát csak azért nem adom össze, mert magam is meglepődnék, mennyibe kerül, hogy a videós tartalmaim úgy nézzenek ki, ahogy.

Szóval nagyon sokat tudsz tenni otthon tartalomgyártás címén, viszont van egy szint, amikor érdemes profi szolgáltatóhoz fordulni. Én magam heti több órát foglalkozom a magam képzésével, hogy a lehető legmagasabb szintet nyújthassam ügyfeleimnek.

Természetesen ez a téma annyira megihletett, hogy készült egy rövid videó is:

Iratkozz fel a csatornámra, hogy továbbra is lelkesen készítsem az ilyen tartalmakat. Köszönöm!

A podcast

Manapság saját podcastot elindítani akár ingyen is lehet. Hiszen elegendő egy mobiltelefon, és máris rögzíthetjük a beszélgetést, amit könnyedén feltölthetünk a megfelelő platformokra. Ugyanakkor a minőségi felvételeket nem lehet elérni egyetlen okostelefonnal, hiába fejlődnek évről évre.

Én magam közel 4 éve tanulom, és fejlesztem a tudásom ezen a területen, és a saját építésű stúdióm is állandó fejlődésen megy keresztül. Az ide visszajáró ügyfeleim mindig meglepődnek, hogy a legutóbbi felvétel óta is történtek változások. És a saját elégedettségem miatt is fejlesztem például a fényeket, az eszközeimet, így fontos számomra is, hogy a felvétel a lehető legjobb minőségű legyen.

Hiszen manapság a podcast egy erős marketing felület, ezért a marketingüzenet eljuttatását csakis professzionális eszközökkel érdemes célba juttatni. Jöhetsz egyedül, ketten, vagy akár négyen is, beszélgethettek üzletről, termékről, vagy bármilyen témáról. Hiszen ez egy szabad műfaj, de ettől még lehet minőségi. Én ebben tudok neked segíteni, hogy ne bajlódj semmivel, csak érkezz meg, és folytasd le a beszélgetést.

Készítettem egy rövid videót, ahol látszik és hallatszik, hogy mi a különbség egy otthoni és egy professzionális felvétel között. Mindegyiknek megvan a maga helye, hiszen az előbbi ingyenes, az utóbbi pedig természetesen pénzbe kerül. Ha szeretnél árajánlatot a podcastodra, kattints IDE.

Íme a videó:

Hello 2023

Valahogy az emberek életében a január eleje egy új kezdetet jelent. Én sosem teszek fogadalmakat, nem tűzök ki új terveket, célokat, inkább úgy tekintek erre az időszakra, mint annak az útnak a folytatása, amin évközben járok. Van sok olyan projekt ötletem, amiket idén szívesen megvalósítanék, ide sorolható egy short film elkészítése, így, ha rendező vagy, író, vagy színész, és van ötleted, csak nem találtál eddig megvalósítót, akkor lehet, hogy egymást keressük.

A podcast stúdióm is megújult az év elejére, új világításokat kapott, és két fekete függönyt. További ötleteim is vannak még az év folyamán, ezeket apránként vezetem majd be.

Közben zajlik az esküvői foglalás is, habár kevesebb esküvőt vállalok idén, viszont még vannak szabad időpontok.

Szóval izgalmas év lesz, sok újdonsággal. Mert hamarosan elindítom A te történeted c. sorozatomat YouTube-on, és elkezdtem írni egy verseskötetet is.

Ezekről majd hírt adok valamilyen formában, addig is Boldog Új Évet Kívánok, én pedig ezennel belevetem magam a kreativitás medencéjébe, és ott úszkálok!

// Én Böröcz Tamás vagyok,

ez pedig a te történeted //

NEM évértékelő

Minden évben valami vicces (néha vállalhatatlan) videóval jelentkeztem év végén, most viszont inkább komolyabbra, művészire vettem a figurát. Imádom, hogy megtaláltam az utamat, ezt mutatom be ebben a rövid videóban.

Szóval idén nincs béna rap, nincs semmi trash. Hosszú év volt, elfáradtam, mégis imádtam minden percét. Szeretem, amit csinálok, jövőre is sok új ötletem van!

Köszönöm minden ügyfelemnek, hogy idén is bizalmat szavaztak nekem!

Jövőre folytatjuk!

// A te történeted //

New York fotós szemmel

Soha nem voltam Amerikában eddig, persze volt egy elképzelt világ a fejemben, amit a filmekből, sorozatokból gondoltam, így nagyon kíváncsi voltam, hogy a Nagy Alma milyen a valóságban. Természetesen vittem fényképezőgépet, hiszen nem bírtam volna ki, hogy egyáltalán ne fotózzak, viszont sokkal kevesebb képet készítettem, mint terveztem. Ennek egészen egyszerű oka van: annyira lenyűgözött a város, hogy a legkevésbé azon gondolkodtam, hogy mutatnának az épületek a fotón (és elvégre pihenni mentem, kikapcsolódni, így legtöbbször csak a mobilommal fotóztam).

Hazatérve tapasztaltam csak, hogy mennyire kevés fényképet készítettem, mert ott meg szerettem volna élni az élményeket (amiből volt bőven), így a lenti fényképeken túl csak néhány további készült. Nincs egyébként nehéz dolga itt a fotósnak, mert bármerre néz, fények, alakzatok, árnyak játékát látja, így kisebb kreativitással is lehet nagyon izgalmas fotókat lőni.

Mesél a város, sokszínű, mégis egységes, eltérő épületek, mégis valahol szinkronban. A nap végére a szemem fáradt el a legjobban, mert annyi felé néztem, figyeltem, megfigyeltem, hogy a 20-25 km-es séták is eltörpültek emellett.

Persze kulturális, gazdasági benyomást is szereztem, de az ott töltött idő túl kevés volt ahhoz, hogy erről megalapozott véleményt formáljak, és nem is célja ennek a bejegyzésnek. Az biztos, hogy fotósként órákat is el lehet lenni egyetlen tér körül, nem beszélve a street fotósokról (bevallom én csak ismerkedem a műfajjal), akik aztán végtelen témát találnak a nyüzsgő, néhol mégis meglepően nyugodt városban.

Úgyhogy a fenti képeken túl sokkal többet nem is fogok megosztani, esetleg Instagramon néhány továbbit. Óriási élmény volt, és fotós szemmel is végtelen lehetőségeket rejt a város, ami tényleg nem alszik sosem.