Blog

New York fotós szemmel

Soha nem voltam Amerikában eddig, persze volt egy elképzelt világ a fejemben, amit a filmekből, sorozatokból gondoltam, így nagyon kíváncsi voltam, hogy a Nagy Alma milyen a valóságban. Természetesen vittem fényképezőgépet, hiszen nem bírtam volna ki, hogy egyáltalán ne fotózzak, viszont sokkal kevesebb képet készítettem, mint terveztem. Ennek egészen egyszerű oka van: annyira lenyűgözött a város, hogy a legkevésbé azon gondolkodtam, hogy mutatnának az épületek a fotón (és elvégre pihenni mentem, kikapcsolódni, így legtöbbször csak a mobilommal fotóztam).

Hazatérve tapasztaltam csak, hogy mennyire kevés fényképet készítettem, mert ott meg szerettem volna élni az élményeket (amiből volt bőven), így a lenti fényképeken túl csak néhány további készült. Nincs egyébként nehéz dolga itt a fotósnak, mert bármerre néz, fények, alakzatok, árnyak játékát látja, így kisebb kreativitással is lehet nagyon izgalmas fotókat lőni.

Mesél a város, sokszínű, mégis egységes, eltérő épületek, mégis valahol szinkronban. A nap végére a szemem fáradt el a legjobban, mert annyi felé néztem, figyeltem, megfigyeltem, hogy a 20-25 km-es séták is eltörpültek emellett.

Persze kulturális, gazdasági benyomást is szereztem, de az ott töltött idő túl kevés volt ahhoz, hogy erről megalapozott véleményt formáljak, és nem is célja ennek a bejegyzésnek. Az biztos, hogy fotósként órákat is el lehet lenni egyetlen tér körül, nem beszélve a street fotósokról (bevallom én csak ismerkedem a műfajjal), akik aztán végtelen témát találnak a nyüzsgő, néhol mégis meglepően nyugodt városban.

Úgyhogy a fenti képeken túl sokkal többet nem is fogok megosztani, esetleg Instagramon néhány továbbit. Óriási élmény volt, és fotós szemmel is végtelen lehetőségeket rejt a város, ami tényleg nem alszik sosem.

2 hét leállás

Kedves volt, jelenlegi, jövőbeli, még rólam nem is tudó Ügyfeleim!

Több, mint 3 éve vagyok vállalkozó, és sosem tűntem el 2 hétre, most viszont eljött az idő. Hiszen nekem is pihennem, töltekeznem kell, hogy utána újult erővel, újult kreativitással folytassam Veletek a közös munkát! Október utolsó hetében leszek újra elérhető, addig korlátozottan olvasom az e-maileket, üzeneteket, és telefonon sem leszek elérhető.

Köszönöm a megértést, és addig is folytatódjon a te történeted!

Üdv:

eventomi

Életem első facebook LIVE-ja

Ács Klára nemrég felkeresett, hogy olyan emberekkel szeretne beszélgetni, akik a saját lábukra állva vállalkoznak, és megvalósítják a saját álmaikat. Több, mint 3 éve én is ezt az utat választottam, és beléptem a szabad alkotók életébe.

Erről, és sok másról beszélgettünk, ami itt nézhető vissza:

Nem vagyok gyakorlott előadó, mégis nagyon élveztem a beszélgetést. Remélem, neked is ad valamit.

Korokoszlottyótól Új-Zélandig

2019. augusztusában egyetlen Canon fényképezőgéppel, és óriási lelkesedéssel indítottam el az eventomi márkámat, hogy fotókat és videókat készítsek az ügyfeleim számára. Sok idő telt el azóta, főleg vállalkozói szemüveggel nézve. Ami biztos, hogy teljesen más (és sokkal jobb) irányba mentek a dolgaim, mint akkor gondoltam. Kezdetben főképp az esküvők jelentették a legfőbb bevételi forrásomat, a rekord évadban 28 esküvőm volt. Ez viszont fizikailag és szellemileg is kimerített, ma már csak néhányat vállalok egy szezonban.

Időközben elindultak podcast csatornáim is, és az évek alatt kiépült a saját stúdióm, ami mára több hazai, ismert podcastnak ad helyet. Rengeteget fejlesztettem, hogy kiváló hangzás és vizuális élmény legyen a hallgatók és a nézők számára. Mindig változik valami, most is épp új fejlesztéseken töröm a fejem, hogy a vizuális világ még izgalmasabb legyen.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű volt elindulni. Viszont a KATA lehetővé tette, hogy fejlődjek, fejlesszek, és ne kelljen az adóterhek tengerében elvesznem. Most változások jönnek, viszont már készen állok, és várom, hogy onnan hova lehet tovább fejlődni. Csapatban gondolkodom, és ennek zajlanak is az előkészületei, hogy megtehessem a következő lépcsőfokot. Erre az útra egyéni vállalkozóként lényegében ráléptem, egyre izgalmasabb üzleti ügyfeleim vannak, akik magas minőségi elvárásaihoz szeretnék a saját tapasztalatomon és tudásomon túl egy kiváló csapattal hozzájárulni.

Az elmúlt 3 év az irányok meghatározásáról szólt, a következő 3 pedig ezek erősebb kitaposásáról fog szólni. Büszke vagyok arra, hogy egyre több helyről keresnek fel a potenciális ügyfelek, és eljuthattam oda, hogy a saját kanapémon, saját magam által elkészített interjúmtól (Kopolupálpi Pál karakter neve ismerősen csenghet, aki követ egy ideje) a Korokoszlottyói Balszemű Trióegyüttesen át a napokban Új-Zéland is belépett azon országok közé, akiknek dolgozhattam.

Nem tagadom, rengeteg munka van mögöttem, viszont nem hirdettem, reklámoztam magam minden létező platformon, hanem nagyrészben az elégedett ügyfelek ajánlottak tovább, aminek kimondottan örülök. Rengeteg tanulás, tapasztalás, hibázás, zsákutca vezetett oda, hogy a legbüszkébb lehetek az eventomi márkámra.

Nem tudom, mit tartogat a jövő, mégis izgatottan vágok neki, nem félve a kihívásoktól, a válság szelétől, vagy attól, hogy olyan infláció van, hogy minden bizonytalan. Én teszem a dolgom, mert az alkotó sosem pihen. Továbbra is lelkesen segítem az ügyfeleimet, hogy az ötleteikből valóság lehessen. Mert ez a küldetésem.