Mi lesz most?

Semmi. Megyünk tovább. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a hír hallatán nem zuhantam be elsőre, amikor megtudtam, hogy a lassan 3 éve dédelgetett vállalkozásom abban a formájában, ahogy eddig működött hamarosan megszűnni kényszerül. Normális emberi reakció az ellenállás, a felháborodás, a kétségbeesés. Nem mentegetni akarom magam, nem is vagyok Buddha, így a tudatosságomban is vannak vakfoltok.

Tudtam persze legbelül, hogy elmúlik az érzés, és racionálisan át tudom gondolni, hogyan tovább. Habár jelen pillanatban még nem tudom pontosan, milyen vállalkozói formában folytatom az utam, viszont az biztos, hogy azért választottam ezt a szabad létformát, mert így tudom a legjobban megélni a kreativitásomat. Nem, nem a kiskapuk keresését jelenti ez, továbbra is, mint ahogy eddig, legális keretek között üzemeltetek mindent.

Sok dolog fog változni, ezek viszont már régóta érlelődtek bennem, talán a jelen helyzet csak gyorsított ezen. A világegyetem is növekszik, mindennek az a természete, hogy növekedjen. Minden drágul, a világgazdaság eleve izgalmas időszak kapujában van, több fronton tűnik instabilnak minden. Mégis vállalkozóként az a feladatom, hogy ügyfeleim számára egy olyan stabil környezetet alakítsak ki, ami a bizalomra, együttműködésre, közös növekedésre épül. Amit kínálok, az a kreativitás, a tudásom legjava azon a fronton, ahol szolgáltatást nyújtok, és az a proaktivitás, ami a nulladik naptól jellemzi a vállalkozásomat.

Fogok-e árat emelni? Igen. Növekednek a vállalkozói terheim, ez egy természetes lépés. Igen, ezzel én is pörgetem majd az inflációt, viszont folyamatosan képzem magam (tanfolyamok, kurzusok, videók, könyvek által), fejlődök, és azért az árért még többet fogok tudni adni.

Nem adom fel, nem esek kétségbe, még keményebben dolgozom, és azon leszek, hogy a kreatív, alkotó emberek táborában én is hozzájáruljak ahhoz, hogy ez az instabilnak tűnő világ egy élhetőbb hely legyen.

Továbbra is az tehát a feladatom, hogy segítsek elmesélni a te történeted. Folytatom, mert nem ez a vállalkozói létem legnagyobb változása, biztosan lesznek még nagyobbak. Alkalmazkodom, és építkezem tovább. Én ezt az utat választom.