A gyermeki kíváncsiság

Sosem gondoltam volna, hogy 5 év egyetem után közgazdasági fogalomba fogom emelni a stratégiaalkotásom új elemét, a gyermeki kíváncsiságot. Mit jelent ez? Valaki a portfólió diverzifikálásával, a termékpaletta bővítésével, a nemzetközi terjeszkedéssel van elfogalava, én pedig azt választottam, hogy kíváncsi leszek. Méghozzá gyermekien.

Kíváncsi az ügyfeleimre, kíváncsi az árajánlatot kérőkre, kíváncsi azokra, akikkel együtt dolgozom. Olyan kíváncsi, mint Anna, aki pár hónaposan felfedezi a világot, és egy gyönyörűen csillogó lámpa is ugyanolyan csodálatos számára, mint másoknak a milliárdos yacht.

Nem szeretném elbagatellizálni, természetesen vállalkozóként készítek üzleti tervet, van marketingstratégiám, és tervezek, viszont igyekszem azt az oldalamat is fejleszteni, amitől ez az én vállalkozásom lesz. Mert, ha én jól érzem magam benne, akkor a vállalkozásom is jól érzi magát, és akkor mindketten boldogok vagyunk.

Ezért aztán igyekszem több figyelmet fordítani Rátok, kedves jelenlegi és leendő ügyfeleimre, akik lehet, hogy a haverjaim, barátaim is lesztek.

Annyi dolog van, amit a gyermekek ösztönszerűen csinálnak, és milyen jól teszik. Mi pedig felnőttként a normák, és a társadalmi elvárások miatt visszafogjuk magunkat. Pedig milyen szabadak lennénk, ha újra gyermekien viselkedhetnénk. Na, hát most ebből csempészek én is többet a mindennapi tevékenységembe.

Szóval új stratégiára fel! Mindeközben pedig gőzerővel készülök az év lezárására, nem állítom, hogy a terveim szerint sikerül lelassulnom, viszont szívesen végzem a dolgom, és azért jobban odafigyelek, hogy ne csússzon be annyi éjszakai műszak sem. Egyszóval alkotóként alkotok, mert ez a feladatom.