Csak salátát eszel?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem unom már a fenti kérdést. Valahányszor új társaságba kerülök, és kiderül, hogy vegán módon étkezem, akkor azonnal érkeznek a lesajnáló (néha lenéző) tekintetek, hogy szegény srác, akkor biztosan csak salátát eszik.

Sok évvel ezelőtt Campbell doktor Kína tanulmány című könyve miatt határoztam úgy, hogy az egészségem megőrzése érdekében kipróbálom azt az étrendet, ami a krónikus betegségek kockázatát a kutatások szerint a legjobban csökkenti. Az elején bátortalanul kísérleteztem, és sokszor belefutottam olyan ételek elkészítésébe, amelyek valóban nem finomak. Viszont az évek alatt egyre ügyesebb lettem, és ma pedig már a legjobbtól tanulhatok, ugyanis Kovács Zoltánnal, a Napfényes Étterem séfjével több, mint 1 éve készítjük heti rendszerességgel a vegán finomságokat. A Youtube csatornát ITT éred el, nézz körül, iratkozz fel, mennyei recepteket fogsz találni.

Najó, ő készíti, én a videós munkálatokban veszek részt, viszont így első kézből tudok ellesni tippeket, trükköket. És picit spoilerezek, mert csak holnap érkezik ez a videó, viszont én már ma elkészítettem azt a sütőtök steaket, amihez “sajtos” polenta, és vegán majonézes céklasaláta is dukál. Kiváló őszi alapanyagok ezek, tele vitaminnal.

Ezt én készítettem (mobiltelefonos fénykép)

Nem tagadom, vállalkozóként sokat utazom, és sokszor rendszertelen az étkezésem, különösen a nyári szezonban. Viszont idén ősszel igyekszem picit lelassítani, hiszen őrült tempót diktáltam az év folyamán. Ehhez pedig fontos, hogy jobban figyeljek az étkezésemre (újra sokat főzök itthon), a testmozgásomra (újra futok), és az alvásra is.

Szóval nem, nem csak salátát eszem, hanem gyakorlatilag mindent, csak nincs benne tej, tojás és hús. Hidd el, színes ez a paletta is, és kérlek, ne alkoss véleményt anélkül, hogy kipróbáltad volna. Azt gondolom, hogy ez mindenkinek a saját döntése, hogy mit fogyaszt, és miért. Én sem próbállak rábeszélni semmire. Nekem ez vált be, és elégedett vagyok ezzel, mert ez megfelelő szinten tartja az energiaszintemet. És mivel sokat jövök-megyek, ezért nekem ez rendkívül fontos.