Esküvői színkorrekció? Minek?

Az esküvői videóim színkorrekción esnek át. Mit jelent ez pontosan? Mivel az események gyorsan követik egymást, és a fények gyorsan változnak, ezért legtöbbször nincs idő a legpontosabban beállítani a kamera értékeit. Persze törekszem a legjobb expozícióra, viszont mégis számtalan ismeretlen marad az egyenletben. Szerencsére a mai, modern kamerák adnak mozgásteret az utólagos korrekciókra. Ez egy külön szakma, én mégis rengeteget tanultam róla, kurzust is vásároltam ebben a témakörben, és állandóan fejlesztem magam.

Itt van például egy kép, amin látható, hogy milyen volt az eredeti felvétel, és milyen lett:

A színek, árnyékok-fények aránya, a szaturáció mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az esküvői videónak legyen egy alap hangulata. Ugyanis a színek is befolyásolnak minket, és akár tudat alatt kiváltanak hatást. Ez akkor működik jól, ha mindezt tudatosan használjuk. Persze, egy ponton már stílus kérdése, hogy milyen irányba visszük el a hangulatot, erre én felépítettem a saját módszeremet, és ennek megfelelően történik a videóim színkorrekciója.

Hiszek abban, hogy az esküvői felvételek alapvetően a helyszínen születnek meg, viszont a vágóasztalon 20-30%-ot lehet rajtuk javítani, ami hozzájárul ahhoz, hogy a hangulat, az összkép, a színhőmérséklet elegánsabbá tegye a felvételeket. Látható a fenti összehasonlításon is, hogy az eredeti kép sem vállalhatatlan, viszont – véleményem szerint – sokkal hangulatosabb a szerkesztett változat. Ezt minden videórészleten egyedileg készítem el. Ez talán választ is ad a “Mi kerül ezen ennyibe?” kérdésre.

Egyébként készítettem egy esküvői arc poetica videót, ha még nem láttad, itt találod:

Elindultak a 2022-es szezon foglalásai, időben írj, ha szeretnél árajánlatot kérni. Addig is nagyon jó készülődést kívánok!