10 évvel ezelőtt

10 évvel ezelőtt történt, hogy Steve Jobs itt hagyta ezt a világot. Pontosan emlékszem rá, hogy a Corvinus Egyetem melyik órájának melyik termében ültem, amikor megtudtam a számomra szomorú hírt.

Nincsenek kimondott példaképeim, inkább bizonyos tulajdonságokat érzek a sajátomnak különböző emberektől, így lényegében én válogatom össze azokat. Steve Jobs nem volt szent, rengeteg emberi gyengesége volt, mégis olyan dolgokat alkotott, amik ma már milliárdok életére vannak hatással.

Most egy Mac Mini gép Magic Keyboard-ján írom ezeket a szavakat, hogy aztán a Magic Mouse segítségével rányomjak a Publish gombra. Majd az iPhone-omon megosztom Instagramon, az iPademen pedig válaszolok a kommentekre. Félre ne értsd, nem azt akarom hirdetni, mennyi Apple termékem van, inkább azt az életérzést, amit én általában professzionális felhasználás során érzékelek.

A Magyar Posta emlékbélyege

A dolgok könnyedén működnek, összhangban, egy ökoszisztémában (a maga gyengeségeivel együtt). Én az életérzés miatt szerettem meg az Apple-t évtizedekkel ezelőtt, és ma is emiatt szeretem. Megváltozott a cég, hiszen megváltozott a vezetés, megváltozott a piaci pozíció, megváltoztak a piaci igények. De ez engem nem zavar. Tudom, nincs minden új termékbemutató után olyan érzése az embereknek már, hogy azonnal rohannának a boltba megvenni, régen esetleg volt.

Steve Jobs a technológia és a művészet kereszteződésében alkotott, és én is ezt teszem a saját szakmámban. Olyan eszközök segítségével, amikkel nekem a legkönnyebb. Nem tudom, hol tartana most az Apple, ha ő még most is lenne, viszont az biztos, hogy helye van számomra azon emberek között, akik inspirálnak.

Steve Jobs emlékbélyege mindig itt lóg a munkaasztalom felett, ezzel inspirálva arra, hogy az apró részletek is rendkívül fontosak, vagy az olyan dolgok, amik igazából nem is láthatóak, mégis fontosak nekem, mint alkotónak.

Nyugodj békében Steve!