Motivációs térkép

Lehetőségem volt kitölteni egy motivációs tesztet, ami megvizsgálja, mely területek erősek az életemben. A teszt után elkészült egy több oldalas elemzés, amiből kiderült, mi az igazi hajtóerőm.

Nem állítom, hogy teljesen meglepődtem, mégis kiemelkedően magasak lettek azok a pillérek, amelyek gyakorlatilag a mindennapjaimat átszövik. Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor a motivációm szempontjából most teljes mértékben ott vagyok, ahol lenni szeretnék. Sőt, az elemzés szerint a motivációs szintem 100%, ami szinte hihetetlen ilyen teszteknél.

Nézzük csak közelebbről, mi volt a két kiugróan magas pillér:

  • The Creator: ami annyit jelent (az elemzés mondja, nem én magamról), hogy a megújulást keresem a kreatív energiám segítségével. Hát mit is mondhatnék, az egész vállalkozói létem erre épül, nagyon örülök, hogy ez visszaigazolást nyert ilyen módon is.
  • The Spirit: a szabadságot, függetlenséget keresem, ahol magam hozhatok döntéseket. Érzed ugye a párhuzamot, a multi-létem, és a szabadúszó létem között.

Ami pedig a legkevesebb értéket kapta, az az irányítói szerep, aki a hatalmat, a mások feletti irányítást keresi. Hát ennyit arról, hogy vezető szerettem volna lenni.

Nagyon izgalmas a motivációs térkép, és büszkén konstatálom, hogy a helyemen vagyok. Magam számára – és bízom benne, az ügyfeleim számára is – jó az, amit csinálok, és motivált vagyok.

És félre ne értsd, ez nem azt jelenti, hogy vállalkozni könnyű. Nekem sem könnyű. Áldozatokkal, lemondásokkal, éjszakázásokkal jár, mégis rengeteg élménnyel, tapasztalattal, egyéni felelősséggel, és maximális motivációval. Nekem ezt jelenti az eventomi márka. Mert ez az én történetem.