Mental Health Summit – Behind the scenes

Ha követsz egy ideje, tudod, hogy viszonylag sűrűn írok bejegyzést. Most viszont egy ideje nem tettem, és ez nem azért van, mert ne lenne témám, csupán mert egy olyan zseniális projektben dolgozom, ami teljes figyelmet kíván tőlem.

Sokszor hangsúlyozom, hogy lehetőségem szerint olyan munkákban veszek részt, amelyek valami miatt közel állnak hozzám. Így van ez a Mental Health Summit kapcsán is. Gilányi Attila kérte segítségem, aki főként a világjárvány hatására elhatározta, hogy a mentális egészség terén rendkívül széles spektrumú segítséget szeretne nyújtani. Így született meg ez a kezdeményezés, ami június 2-6 között kerül megrendezésre az online térben, díjmentesen, 45 kiváló előadó közreműködésével. A beszélgetéseket előre rögzítjük, melynek túlnyomó része az általunk berendezett ministúdióban készül, egy része pedig online kerül rögzítésre.

A felvételek 3 hétig tartanak, és ebből véget ért az intenzív első hét. 15 előadón vagyunk túl, és bátran mondhatom, hogy az inspiráció legszélesebb palettája vonul fel már most. Az előadók mind jeles képviselői területüknek, és az egész emberközeliségét pedig az adja, hogy nem prezentációk ezek, hanem két személy beszélgetései, ahol Attila kíváncsian kérdez, néha történeteket fűz a témához, és felteszi azokat a kérdéseket, amiket a hallgatóság is feltenne.

Az én feladatom ebben a felvételek rögzítése, utómunkája, ugyanakkor néző is vagyok, és legtöbbször mosolyogva ülök a “technikusi” puffomon, és csak azon kapom magam, hogy magával ragadott a beszélgetés, és hirtelen vissza kell rázódnom, hogy azért figyeljek a 2 kamerára, a fényekre, a hangrögzítésre is.

Nem szeretnék neveket kiemelni, ha érdekel az esemény, és a technikai részletek, akkor látogass el IDE, minden információt megtalálsz. Ami biztos, hogy az a hét a lelki egészségről szól, és biztosan találsz olyan beszélgetéseket, amik az aktuális élethelyzetedben sokat segíthetnek.

Íme itt az esemény intro videója, amiben megtalálható az a virág, amelyet a teraszomon vettem fel kb. 1,5 óra előkészület után, hogy ki tudjon nyílni arra a 0,6 másodpercre. Ilyen ez a videós világ, rengeteg előkészület előzi meg, mégis megéri a látvány miatt.

Azt vallom, hogy nincs örök igazság, hanem a saját kirakósunkat rakjuk ki, amik olyan gondolatok eredményeiből épülnek fel, amikre magunk jövünk rá, vagy másoktól inspirálódunk. És sosem tudhatjuk mi az az – akár – egyetlen mondat, ami megváltoztathatja az életünket. Én igyekszem mindenkitől tanulni, és keresni mindenkiben azt, hogy miben járulhat hozzá az egyéni fejlődésemhez.

Ebben a három hétben ez halmozottan igaz, és habár naponta az alvással töltött órák, és az elfogyasztott kávék száma közelít egymáshoz (csak viccelek), óriási flow élmény mindez.

Szeretném hangsúlyozni, hogy senki nem kért arra, hogy mindezt leírjam, ez a saját véleményem, az én élményeim, az én nézőpontom. Annyit viszont kötelességemnek érzek elmondani innen a kulisszák mögül, hogy ez egy iszonyúan ütős dolog, így mindenkit bíztatok a regisztrációra.

Az eddigi előadásokból tisztán kivetül az a megállapítás, hogy elsőként magunkért vagyunk felelősek, ugyanakkor rengeteg lehetőség, segítő áll ma már rendelkezésre, és az egyéni út mellett bátran kérhetünk segítséget is. Ha jól vagyunk, javulnak az emberi kapcsolataink, a közérzetünk, az egészségünk, és azt gondolom, hogy az elmúlt 1 év kihívásai után erre nagy szükség van.