Karantén izom

Néhány hete írtam róla, hogy telt fotósként az elmúlt 1 év. Azt gondolom, hogy erős a mentális állóképességem, mégis mostmár naponta 1-2 gondolat erejéig eszembe jut, hogy elég volt a karanténból. Több 10,000 gondolatunk van egy nap, így ehhez képest elenyésző az, amikor nem tudok pozitív lenni, és kissé magával ragad a valóság.

De mi van akkor, ha ezt a valóságot én teremtem? Nem szabad, hogy az az 1-2 gondolat cseppenként építse ki láthatatlan sztalagmitját, és beférkőzzön a mindennapokba. Ezért néhány új dolgot vezettem be a mindennapi rutinba, elősegítve a szellemi és fizikai frissességet.

Brutális, szinte ordítok közben, és fájdalmas, mégis jött egy gondolat, hogy a reggeli zuhanyzás hideg vízben történjen. Néhány napja tart, de lassan kezdem “megszokni”, és bámulatos, mennyivel frissebb vagyok délelőtt. Mentális edzés ez, aminek sok jótékony hatása van a fizikai síkon is.

Napi sétákat iktattam be azokon a napokon, amikor kizárólag csak otthon ülnék az utómunkák fölött görnyedve. 30-40 perc tiszta gondolatkisöprés. Nincs zene a fülben, csak arra koncentrálok, hogy egyik lépésem után jön a másik, ezalatt pedig a lábam érinti a földet. Most ez tart a jelen pillanatban, és nem cikázik az elme.

Lecsökkentettem a hírek olvasását, inkább csak a minimális tájékozottságra törekszem, helyette könyvet olvasok, és önfejlesztő videókat nézek.

Végül pedig elhatároztam, hogy többet, változatosabbat főzök, írom pedig mindezt egy izgalmas, krumplilevesnek indult, végül vegán pho levessé alakult étel szürcsölése közben.

Nem könnyű, pedig nekem nincs panaszra okom, mert változatos feladataim kitöltik a mindennapokat. Mégis sok dolog hiányzik, amit úgy igyekszem pótolni, hogy új, izgalmas rutinokat építek be a mindennapokba.

Szóval a karantén izom is olyan, hogy néha elfárad. Olyankor szabad pihentetni, és megengedni, hogy ellazuljon, hogy másnap újra tehesse a dolgát. De azért remélem, már nem sokáig lesz rá szükség. Szívesebben fárasztanám a fotós, táncolós, fesztiválozós, vagy épp korsóemelgető izmaimat is.