Mi lesz veled esküvői szezon?

Már több, mint 1 éve húztuk be a kéziféket, hogy a járvány negatív hatásait minimalizáljuk. A tavalyi nyár szerencsés volt abból a szempontból, hogy júniustól tudtunk esküvőkön fotózni, videózni, most viszont véleményem szerint kiszámíthatatlanabb a helyzet.

Itt a vakcina, mégis az oltás sebességén fog múlni, hogy nyithatunk vagy sem. És idén nem gondolom, hogy lesznek “félmegoldások”, mint tavaly. A 100 fős létszámkorlát, vagy az este 11 órai zárás nem lehet opció. Az idei tét egész egyszerűen az, hogy lesznek-e esküvők (lakodalommal együtt természetesen). Ha lesznek, akkor minden engedélyezett lesz, egyébként marad a jelenleg érvényes szabály, hogy a polgári szertartás megtartható szűk családi körben, viszont fotós jelenléte nélkül. Itt esetleg 1-1 kültéri kreatív fotózás lehet biztonságos az esküvő előtt, vagy az azt követő napokban.

Tavaly lélektanilag úgy rendezkedtem be, hogy júniustól végezhetem a munkám. Idén is ezt érzem a vízválasztó dátumnak, mégis picit magasabb bizonytalansági faktorral, mint tavaly. Nagyon nehéz logisztikailag is, hiszen sajnos a legjobb szándék ellenére sem tudunk minden párnak B, C, esetenként D tervet biztosítani. Mert persze az sem opció, hogy csütörtökön, pénteken, és szombaton is dolgozzunk, hiszen egy esküvő fizikailag, és szellemileg is megterhelő. Azt gondolom, hogy nem tehetem meg a szombati párral, hogy úgy örökítem meg a legszebb napjukat, hogy az előző két napban is hajnalig dolgoztam.

Imádom az esküvőket, és mindig megtisztelő végigkísérni a párokat a Nagy Napon, viszont idén sem irigylem őket, mert nekik a legnehezebb, és fontos döntéseket kell meghozni a bizonytalanság közepette.

Nagyon bízom benne, hogy a következő 2 hónapban letisztulnak a dolgok, és egy csodálatos esküvői szezon elé nézünk, addig is marad a kissé feszült várakozás. Ezúton is kitartást kívánok a pároknak!