Én erre tartok idén

Amit biztosan megtanultunk 2020-ban, hogy a tervek és a valóság olyan két párhuzamos egyenes, amelyek nem hogy a végtelenben nem, de azon túl sem találkoznak. És mielőtt matematikai, fizikai tévedéseimbe belekavarodnék, inkább leírom, miért születik meg ez a bejegyzés. Év elején általában fejben elképzeljük az elkövetkező évet, célokat tűzünk ki, megvesszük az éves kondibérletet – amit január vége után elfelejtünk.

De ismét utalva az előző évre – furcsa ezt így leírni, hogy annak már vége – kijelenthetjük, hogy talán már másképp tekintünk előre, mint eddig. És én nem is bocsátkoznék üzleti tervezésbe, stratégia gondolatokba, ügyfélmenedzsmentbe. Ezeket mind megtanultam az egyetemen, és a gyakorlat szintjén természetesen alkalmazom. Viszont ami számomra sokkal fontosabb idén, az az, hogy olyan fotós legyek, aki ember. Elsőre nyilván furcsán hangzik ez, de kifejtem.

Amikor vállalkozóvá váltam, egy márkát – eventomi – kezdtem el nevelni. Arculattal, logóval, hangulattal, honlappal, social media felületekkel, bejegyzésekkel, interakciókkal, mindennel együtt. Mégis tudatos célom volt már akkor is, hogy bemutassam, én, Böröcz Tamás állok mögötte, én Böröcz Tamás, mint ember. Aki, ha kell kamera elé áll, hogy videó formájában kommunikáljon, ha kell podcastban mesél, vagy épp írásban. És itt a ‘kell’ szócskát ne késztetésként értsd. Mert most sem azért gépelem soraimat, mert elseje van, és ilyenkor kötelező megjelenni egy írással.

Arról van szó, hogy egy belső nyugalommal azt a platformot választom, ami éppen megfelelő számomra. És emiatt az idei célom, hogy még jobban kihangsúlyozzam, hogy emberként, egyénként állok a márkám mögött. És – habár magaddal kapcsolatban természetesnek veszed, másokkal kapcsolatban könnyebb elfelejteni – szeretném bemutatni azt is, hogy hivatásos fotósként vagy videósként nekem is vannak rossz napjaim, nem minden kép sikerül úgy, fájhat a fejem, lehetek álmos. És nekem is vannak problémáim, megoldandó ügyeim, vannak dolgok, amik jobban foglalkoztatnak, és felvállalom azt, hogy hibázhatok.

Mert ettől lesz az egész őszinte, ezért leszek benne én, Böröcz Tamás, mint ember, nem pedig eventomi, mint márka. Azt szeretném, hogy aki engem tisztel meg bizalmával, az nyugodt szívvel konstatálhassa, hogy a fotózás előtt beszélgethetünk egy kávé mellett róla, hogy a megígért határidőt betartom, és bármi változást kommunikálok – hiszen mivel ember vagyok, nekem is lehetnek váratlan történések az életemben. Hidd el, nem magyarázkodni szeretnék, hiszen ez a munkám (sőt, a hivatásom), így mindent megteszek, hogy a lehető legmagasabb szolgáltatást nyújtsam. Azt szeretném, hogy aki engem választ, ne csak a képeimet, videóimat lássa, hanem a személyiségem, a lelkesedésem, a kreativitásom egy szeletét. Az együttgondolkodást, a közös alkotást, a flow-ban töltött perceket. Azt, hogy a megbízás idejére egy közös egységet alkotunk, együtt lélegzünk.

Tudom, ezek mind-mind olyan szavak, amiket ritkán olvasni fotósok oldalán, hiszen sokszor csak a képek mesélnek, és kimarad 1-1 olyan információ az alkotóról, amitől még személyesebb lehet, viszont nincs is ezzel semmi gond, azt hiszem, én talán ettől lehetek más, mint a többiek. Én 2021-ben a fejlődést, a felemelkedést célzom meg, és küzdök az ellen, hogy csupán egy facebook profil, egy instagram oldal, vagy egy egyszerű honlap legyek.

Mert eventomi sokkal többről szól, sőt, Böröcz Tamás is sokkal többről szól. 2021-ben sokkal nagyobb amplitúdóval fejezem ki, hogy ki vagyok én, és nem erőltetem rá magam olyanokra, akik nem értik ezt a látásmódot. Én mindezt elfogadom, mert tudom, hogy akik ezt értik és értékelik, azzal gördülékeny, és hatékony lesz a közös munka. Aki rám talál, azért válasszon engem, mert valakitől azt hallotta, kedves vagyok, vagy épp azt, hogy furcsa, és ez kíváncsisággal tölti el, legyen hát így.

Arra kérlek, hogy, ha úgy érzed, megismertél annyira, hogy szívesen ajánlanál másoknak fotózás miatt, vagy videós projekt kapcsán, akkor engem, Böröcz Tamást ajánlj, aki egyébként az eventomi márka gondozója.

Lehet szó akár portréfotóról, eseményfotóról, ételfotóról, tárgyfotóról, reklámvideóról, imázsfilmről, interjúról, videókurzusról, vagy épp esküvői videóról, nagyon várom az idei munkákat, akár Veled is, ha úgy gondolod. Keress nyugodtan a tomi@eventomi.net címen, vagy beszéljünk online, hogy kiderüljön, működhet-e a közös munka. És hidd el, nekem is nagyon jól esnek a bíztató szavak, így, ha már volt szerencsénk együtt dolgozni, bátran írhatsz, nagy hálával tölt el 1-1 köszönő üzenet, vagy jó szó. Vagy akár tanácsod, meglátásod lenne, szívesen fogadom.

Izgatott vagyok, lelkes, kíváncsi, ötletekkel teli. Én erre tartok idén.