Kerestem egy új Hobbit

Néhány hete a youtube feldobott nekem kulisszák mögötti videókat a Hobbit forgatásáról, amely Peter Jackson videónaplója. Persze nem mai a trilógia, ugyanakkor nagyon izgalmas volt ezeket a 10-15 perces részeket nézni. Egyrészt belelátni, milyen hatalmas csapatmunka egy ilyen kaliberű film, másrészt lenyűgöz a rendező nyugalma, és profizmusa.

Vélhetően ennek hatására, elkezdtem a Hobbit zenéit hallgatni, és miközben mindezt megtettem, készítettem belőle magamnak egy gyakorlatot. Ösztönlények vagyunk, de minden fejleszthető. Én pedig azt találtam ki, hogy a Hobbit zenéjét bekapcsolva leülök a szürke fonott puffomra, és becsukott szemmel teljesen átadom magam a zenének.

Közben csak azt figyelem meg, milyen érzések járnak át, és ámulom, ahogy ezek cikáznak bennem mindössze a zene hatására. És mindez azért fontos, mert a videóimban óriási szerepe van a zenének. És ha fejlesztem a zenével való kapcsolatomat, akkor ügyesebben tudom kiválasztani a megfelelő dallamokat 1-1 videómhoz, legyen az bármilyen műfaj.

Be kell valljam, nagyon inspiráló, meditatív, és izgalmas mindez. Biztosan kipróbálom más zenékkel is, de most a tesztidőszakban a Hobbit zenéje lett a kiválasztottam.

Megyek is, folytatom, mert hív a gyűrű, és kopognak a padlón a hobbit-tappancsok. Imádom, amikor a munkámhoz olyan helyeken lelek inspirációra, ami korábban még nem volt. Arról nem is beszélve, hogy a trilógiát is imádom.