Karanténidő

Karantén ide, karantén oda, egy dolog biztosan nem változott. Egy nap továbbra is 24 órából áll, ennyivel gazdálkodhatunk. Sokan a bezárkózás ideje alatt új szokásokat vettünk fel, régieket engedtünk el. És – számomra legalábbis – bebizonyosodott, hogy ez az időszak sem alkalmas arra, hogy minden eddig elmaradt dolgot egyszerre bepótoljunk.

Talán többen is úgy néztek elébe ennek, hogy most majd biztosan lesz erre idejük, és biztosan lesz arra idejük. És ez nagy eséllyel nem így történt. Viszont nincs is ezzel semmi baj. Attól, hogy adódott ez a helyzet, ez nem jelenti azt, hogy mindent most tudunk csak bepótolni. Van, aminek még most sem jött el az ideje.

Azt gondolom tehát, hogy a több hét bezárkózás után sokan ráeszméltek, hogy elérhető a változás, viszont azért kizárólag mi vagyunk a felelősek. Hogy vajon melyik új szokást tartjuk meg a “normál” kerékvágás visszatértekor, azt bizonyára nehéz megmondani, ami viszont biztos, hogy rajtunk fog múlni, hogy megtartjuk-e.

Számomra szakmai szempontból továbbra is a tét nélküli kísérletezésről szól a felszabadult idő, és szűkebb értelemben főleg a termékfotózásról, olyan tárgyakkal, amik itthon megtalálhatóak.

Szóval nem gondolom, hogy rosszul kellene érezned magad, ha most sem fértek bele olyan dolgok a mindennapokba, amikről azt hitted, hogy itt a helyük. Vélhetően még nincs itt az ideje. Ami talán fontos, hogy 1-2 dolog mellett viszont érdemes elköteleződni, és megtartani azokat a későbbiekben.

Számomra ilyen lesz a fotózásban az, hogy benne lesz a naptáramban egy rendszeresen visszatérő időszak, amikor szabadon kísérletezhetek új eszközökkel, technikákkal. Magánéleti oldalról pedig újra visszatértem az alvás előtti zenehallgatáshoz, ami – egy jól megválasztott album esetén – nagyon szépen lezárja a napot.

Úgyhogy használd ki a karanténidőt, és legyél benne tudatos. Talán csak ennyi a lényeg.