Korona meditáció

Már a blog elindulásakor is biztos voltam abban, hogy nem kizárólag fotós, vagy videós témaköröket fogok érinteni. Hanem olyanokat is, amik ehhez nagyon közel állnak, mégis kissé más műfajok. Most leporoltam az otthoni szintetizátort, és gyorsan elkészítettem az alábbi, rövid zenét, amit Korona meditációnak neveztem el.

A feladatod annyi, hogy mielőtt elindítod a zenét, olvasd el ezt a részletet az egyik, még meg nem jelent írásomból:

A tiszavirág életű sakk pályafutásom ellenére ma már pontosan tudom, hogy a játszmák különböző szintjei az élet velejárói. És lényegében minden nap a királyt védelmezzük – saját magunkat – abban a reményben, hogy a többi bábut  – barátokat, családot, ismerősöket – nem kell feláldozni mindezért. Mégis, néha áldozatokat kell hozni, és a döntések következtében elengedni. Ettől nem leszünk rosszabb emberek, csupán az életünk játszmája éppen úgy alakult. Alakulhatott volna másképp? Biztosan. Mégis, nem tudjuk, hogy a környezetünk mit lépett volna, ha mi adott ponton mást választunk.

Lehet egy kiváló stratégiánk az életben, viszont kizárt, hogy a külvilág hatásai nélkül meg tudjuk azt valósítani. Érdemes néhány lépéssel előre gondolkodni, és tudni, hogy bizonyos esetekben mit lépünk, mégis, fel kell készülni arra, hogy váratlan lépések is következhetnek. Ilyenkor igazából rugalmassággal tudunk hatékonyan fellépni. Lehetek én 10 lépéssel előrébb, de az 5. lépésben változhatnak az emberi kapcsolataim, változhat a politika, változhatok én is, így hiába volt kiváló stratégiám a fejemben, a valóságban már nem tud létezni abban a formában.

Ezek után pedig hunyd be a szemed, és az otthoni karantén ellenére 2 perc erejéig képzeld el, hogy a világ azon pontján vagy, ahol most a legszívesebben lennél. Add át magad a képek, mozdulatok sokaságának, amik a képzeletedben cikáznak, és amikor véget ér a zene, vegyél 3 mély levegőt, és térj vissza a valóságba, ami hidd el, nem is olyan szörnyű, mint elsőre gondolod. Hiszen te vagy a saját életed koronázott királya!

eventomi – Korona meditáció

Ha segített a zene, akkor hallgasd vissza bátran naponta, a lényeg, hogy mindössze halk környezetre, csukott szemekre, és képzelőerőre van szükség.