Cards – egy videó születése

Egy ideje ott pihen a gardróbom szemmagasságában ez az ezüst színű doboz, ami egy izgalmas póker szettet rejt magában. Hirtelen pedig jött a gondolat, hogy mi lenne, ha készítenék egy fotót a kártyáról. De aztán eszembe jutott, hogy akár egy rövid videót is összeállíthatok, ami picit misztikus, de mély filozófiai tartalommal mégsem bír.

Inkább a fényeket, a mozdulatokat, a vágásokat gyakoroltam egy szűk helyen. Egy apró sztori azért volt a fejemben, de nem előzte meg hosszas tervezés, inkább spontán módon állítottam össze a jeleneteket.

Amint készen volt a kb. 7 percnyi nyersanyag, a számítógépen elindult a megfelelő zene keresése. Én az Epidemic Sound könyvtárára fizettem elő, amely a social media felületeimen engedi használni a választott zenét, hanganyagot. Ezt követte a nyersanyag átnézése, majd a vágás. Itt már ügyeltem arra, hogy a zenéhez igazodjon a képi világ változása, és ezzel elkészült a nyers, fél perces változat.

Ezután a színkorrekció, és egyéb effektek, valamint feliratok következtek, végül pedig a kiegészítő hangokat szerkesztettem a zene mellé, mert eredeti hangot nem használtam, mindegyik előre rögzített, mintahang volt. A teljes folyamat az ötlet megszületésétől a végső változat elkészültéig kb. 4 óra volt, és nagyon élveztem.

A kész videó pedig így fest:

Nem nevezek vele az Oscar-díjra, mégis a jelen helyzet körülményeiben ez jó időtöltés és tapasztalás volt. Most mennem kell, mert gyakorlom az új kártyatrükkjeimet.

Ha videós tanácsokra van szükséged, ITT megtalálod az online konzultáció feltételeit, várlak szeretettel!

Apropó! Instán követsz már? És Facebook-on?